Algemene informatie

Een opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), vuuropaal (oranje met parelmoerglans), edelopaal (sterk iriserend), Andes opaalgyrasol opaal en chrysopaalDendriet opaal heeft insluitsels en wordt ook wel merliniet genoemd.  Opaliet of opaline is synthetische opaal

Werking

Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.

Toepassingen

  • Opaal kan op of bij het lichaam gedragen worden (vuuropaal is hier heel geschikt voor).

  • Opaal kan op het lichaam geplaatst worden (chrysopaal is hier heel geschikt voor). Dit is met name effectief op het hart.

  • Er kan met een opaal steen gemediteerd worden.

 

© 2015 - 2024 La Tarifa - Kralen en Sieraden | sitemap | rss